DAB+

Alle bekende landelijke radiostations gaan digitaal. Dus zenders zoals Radio1 en 2, en nu dus ook Groot Nieuws Radio, zijn in heel Nederland te ontvangen zijn via een digitale DAB+ radio. Via de ether, met een simpele antenne en geheel gratis en zonder abonnement; eigenlijk net zoals nu de FM. Het DAB netwerk wordt nog steeds verbeterd en is in vrijwel geheel Nederland probleemloos te ontvangen.

Wat is DAB+?

Goed nieuws voor mensen die niet houden van gekraak of ruis. Want luisteren via DAB+ geeft een helder CD-kwaliteit-achtig geluid. DAB+ is dan ook net als de CD volledig digitaal. De bediening van een DAB+ radio is daarnaast buitengewoon eenvoudig, dus ook ideaal voor oudere of a-technische mensen. Niet meer zoeken naar frequenties, maar gewoon zoeken op naam. Wat de CD was als opvolger voor de LP is DAB+ voor FM.

Er zijn vele DAB+ toestellen verkrijgbaar; voor in de auto, naast het bed, waterdichte modellen voor op het terras of in de tuin, strand of in de badkamer, op de keukentafel of een hele mooie set voor in de woonkamer. Voor ieder wat wils dus!

Groot Nieuws Radio korting!

Op dit moment is de landelijke DAB+ zender Groot Nieuws Radio bezig aan de overstap van AM (middengolf) naar DAB+. Omdat wij GNR een warm hart toedragen bieden wij onze klanten 10% korting op elke DAB+ en Internet/streaming Radio aankoop in onze webwinkel. Gebruik bij het afrekenen de kortingsbon code GNRDAB en u krijgt 10% korting op deze producten. Op alle Sangean modellen zit deze korting al standaard dus op deze modellen krijgt u niet nogmaals 10% korting. U kunt gerust zijn : wij zijn met deze radio’s überhaupt het goedkoopst! Bovendien doneren wij ook nog per verkocht Sangean model 2 euro naar Groot Nieuws Radio.

Wanneer is streaming beter dan DAB+?

Naast DAB+ is er ook streaming of internet radio. Wat is nou het beste om te kiezen?

Er is een klein aantal plekken in Nederland waar de DAB ontvangst nog niet optimaal is. Denk hierbij aan de uiterste grenzen in het noorden van Nederland en op enkele plaatsen op de waddeneilanden. Voor mensen met een vaste internet aansluiting of (groot) 4G abonnement is dan streamen wellicht een betere optie.

Voor mensen die thuis een internet aansluiting hebben is internet radio wellicht een net zo mooie optie als DAB+. Sterker nog; de stream van bijvoorbeeld Groot Nieuws Radio is kwalitatief nóg beter dan de kwaliteit van DAB+. Kies in dit geval dan ook rustig voor een streamer of een versterker met internet radio opties.

Als u onderweg bent, of op plekken zonder vaste internet aansluiting, is DAB+ een betere oplossing. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de auto.

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.